Mezoterapija tela

Mezoterapija tela


Mezoterapija je medicinska tehnika ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci u različite slojeve kože i potkožno tkivo. Koriste se tanke iglice. Sastav mezoterapijskog koktela zavisi od toga da li služi za uklanjanje dubokih masnih naslaga, takozvanih masnih jastučića ili za uklanjanje celulita ili za ublažavanje strija i zatezanje kože.

a) Lipoliza

Lipoliza je nehirurška metoda razlaganja masnih naslaga sa lica i tela i sastoji se u ubrizgavanju lipolitika (phosphatydilcholina) direktno u masno tkivo.

 

b) Terapija celulita

Celulit nije samo estetski problem već skup slozenih degenerativnih promena u potkožnom masnom tkivu i koži. Grupice masnih ćelija su zarobljene u pregradama vezivnog tkiva i one vrše pritisak na krvne i limfne sudove usporavajući cirkulaciju i dovodeći do brojnih komplikacija (vremenom se nakupljaju toksini, vezivno tkivo propada i dolazi do ozbiljnog poremećaja cirkulacije koja može da vodi poremećaju senzibiliteta.)

Da bi lečenje celulita bilo uspešno, doktor treba da proceni koji je tip, vrsta i stadijum razvoja celulita prisutan kod vas.

Mezoterapijski kokteli na koje smo vrlo ponosni (strogo čuvanih receptura) sadrže supstance koje će ubrzati cirkulaciju, pojačati limfnu drenažu i detoksikaciju, obnoviti propalo vezivno tkivo i ubrzati metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti.

Rezultati variraju u zavisnosti od životne dobi, vrste i stadijuma celulita. Kod većine pacijenata značajniji rezultati počinju da se uočavaju nakon 4 do 5 tretmana. U proseku se radi od 6 do 10 tretmana, jednom nedeljno. Koža postaje zategnutija, glatka, dobija na jedrini i gubi se postepeno izgled takozvane pomorandžine kore.

Celulit je medicinski problem koji se mora tretirati.

c) Ublažavanje strija

Skup aktivnih suspstanci injektiranih direktno u strije kao i u okolno tkivo postepeno dovodi do poboljšanja izgleda kože.

d) Zatezanje kože

Kombinacija aktivnih sastojka ne samo da retrahuje kolagen dajući odmah vidljivi efekat zatezanja, već i stimuluše sintezu novih vlakana. Učvršćuje kožu i povećava elastičnost. Za svaku preopruku na licu i telu.