Mezoniti

Mezoniti


Poslednjih godina, nehirurško podmlađivanje lica i tela nitima doživelo je pravu revoluciju usavršavanjem tretmana mezonitima.

Radi se o biorazgradivim vlaknima koje se plasiraju uz pomoć igalavodica ili kanila. Daju odličan lifting efekat uz popravljanje kvaliteta i tonusa kože. Stimulišu fibroblaste da sintetišu kolagen i elastin, te po njihovoj razgradnji tkivo je obnovljeno bez ikakavih neželjenih efekata.

Prednost ove metode, što je izdvaja od ostalih, jeste minimalna reakcija tkiva i istovremeno delovanje na poboljšanje volumena, kontura lica i tela, kao i drastično poboljšanje kvaliteta kože.

 Mezoniti se mogu primeniti na čelu, obrvama, oko očiju, na jagodicama, obrazima. Mogu rekonstruisati, viličnu liniju, podvaljak, vrat, dekolte, nadlakticu, stomak, unutrašnju stranu butine...

Postoje i  uvijene-spiralne niti sa čvorovima po celoj dužini čime se izaziva jača regenerativna reakcija tkiva, pa su rezultati koji se postižu zaista zadivljujući. Stoga, iako se niti kompletno resorbuju nakon šest meseci, efekti tretmana ostaju u svim regijama u kojima su se niti nalazile i to u trajanju od 9 do 12 meseci, u zavisnosti od godina i individualnih karakteristika pacijenta. Takođe na raspolaganju su nam i druge tzv.”trodimenzionalne 3D” mezoniti, radi se o Cog nitima sa intenzivnim lifting efektom.

Tokom prve nedelje, instant lifting efekat je posledica otoka uzrokovanog mikrotraumom iglicama i reakcijom tkiva na strano telo. Od druge nedelje nakon intervencije biološki efekti počinju da se manifestuju i dovode do progresivnog poboljšanja u narednim mesecima. Korekcija može da se radi svakih 3-6 meseci u cilju pojačanja efekta na tretiranim regijama.

Tehnika plasiranja niti je jednostavna i nema značajnih neželjenih efekata (izuzev inicijalnog edema i eventualnih hematoma). Primenjuje se mere lokalne anestezije.

To je procedura ograničenog rizika od komplikacija, kako u ranom, tako i u kasnom periodu, a rizik od infekcije ne postoji nakon dobro sprovedenih mera asepse.