Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri


Hijaluronski fileri vam mogu omogućiti podmlađen ali istovremeno prirodan izgled. Procedura se izvodi brzo, ne zahteva opštu anesteziju, oporavak je gotovo momentalan a trajanje efekata je  od 6 meseci do 1 godine. Cena je dosta niža od cene face liftinga, a varira u zavisnosti od vrste upotrebljenog filera i naravno količine.

Inače, među svim dermalnim filerima, hijaluronski fileri su najčešće korišćeni. Jedino oni su potpuno resorptivni (u potpunosti će se razgraditi). Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak našeg ekstracelularnog matriksa, osnovni sastojak u toj gelastoj suspstanci izmedju ćelija (analogija u odnosu na građeje kuće: ako su ćelije i vlakna cigle, onda je hijaluronska kiselina cement u betonu). Ona je ta koja vezujući vodu daje licu svež, hidriran i maldalački izgled. Produkuju je fibroblasti.

Jasno je da će sa godinama doći do smanjivanja sinteze i brže resorbcije hijalurnoske kiseline. Istovrmeno dolazi do opsežnih promena u svim slojevima kože, ali i u dubljim slojevima (propadanje masnih odeljaka lica, dolazak misića u direktniji kontakt sa promenjenom kožom i mogućnost urezivanja bora, degenerativne promene na kostima praćene komplentnom promenom fizionomije).

Hijaluronski fileri su pravo rešenje za sve one koji žele da ublaže znake starenja i remodeluju svoj izled ali uz nape insistrianje na prirodnom izgledu, i bez preterivanja. Metoda su izbora za statične bore (bore vidljive pri mirovanju lica )kao i restauraciju izgubljenog volumena. Mogu se takodje ublažiti i ožiljci.

HA filerima možete rekonstruisati jagodice i obraze i rekonstruisati tako i nazolabijalnu regiju, rekosntruisati viličnu liniju, rekonstruisati marionetske bore i bore oko očiju, ublažiti bore na čelu, izmedju obrva i oko usana, kao i bore na kapku, rekonstruisati konturu i volumen usana, rekonstruisati slepoočni region i popraviti izgled zone podočnjaka. Moguća je i neoperatinva rekonstrukcija nosa ipoboljšanje izgleda šaka, dekoltea i vrata.

Procedura traje relativno kratko (od 15 – 45 minuta), primenjuju se tehnike lokalne anestezije, te nije neprijatna za pacijenta, a sam oporavak je kratak (prolazno crvenilo i otok).

Kako procedura može bit ipraćena i ozbiljnijim komplikacijama, birajte uvek sertifikovane lekare i ordinacije. Za sve detaljnije informacije smo vam na raspolaganju na konsultativnim pregledima.